Άλλο ένα κακό διαζύγιο

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Είμαι 40 ετών και ζω σε μια επαρχιακή πόλη όπου πήγα εκεί ως νύφη πριν 14 χρόνια. Εχω 2 γιους στο δημοτικό και έχω χωρίσει με το σύζυγό μου επίσημα εδώ και ένα χρόνο. Είχαμε ξαναχωρίσει πριν 2 χρόνια αλλά έκανα το λάθος και επέστρεψα στο σπίτι του με τα παιδιά μας και ζήσαμε ένα χρόνο την κόλαση. Καθημερινοί ξυλοδαρμοί λόγω του ότι είχε θιχτεί η αξιοπρέπεια του στην κλειστή κοινωνία που ζούμε επειδή τον χώρισα.

Την τελευταία φορά που τελικά έφυγα από το σπίτι άφησα τα παιδιά μαζί του γιατί δεν είχα που να μείνω, μιας και δεν είμαι από αυτή την πόλη και δεν είχα κανένα και πουθενά να πάω. Υπογράψαμε ένα κοινή συναινεση διαζύγιο και συμφωνητικό κοινής επιμέλειας τέκνων και ώρες επικοινωνίας με αυτά. Ημουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και όταν υπογράψαμε στο δικαστήριο διαπίστωσα πως το συμφωνητικό ήταν αλλαγμένο και έγραφε πως την επιμέλεια την είχε εκείνος. Εχω κάνει δικαστικά μέτρα για να γυρίσει η επιμέλεια των τέκνων σε μένα και να οριστούν ώρες επικοινωνίας. Δημιουργεί στα παιδιά μίσος για τη μητέρα τους, έδωσα πολύ μεγάλη μάχη για να τους δώσω να καταλάβουν πως δεν τα έχω εγκαταλείψει όπως εκείνος τους έδειξε το χαρτί που έχει πλαστογραφήσει. Μένω σε ένα μικρότερο σπίτι που καλύπτει φυσικά τις ανάγκες τους έχουν δικό τους δωμάτιο, δουλεύω και αγκομαχώντας τα βγάζω πέρα. Τα δικαστικά μέτρα αποφάσισαν να ορίσουν μόνο τις ώρες επικοινωνίας και όχι την επιμέλεια και τωρα αναγκαστικά έχω κάνει αγωγή. Τα παιδιά έχουν «χωριστεί». Ο μεγάλος θέλει να μείνει με τον πατέρα του γιατί του επιτρέπει να κάνει τα παντα και είναι ασύδωτος και ο μικρός θέλει να μείνει μαζί μου γιατί επειδή δείχνει την αγάπη του προς τη μητέρα του τον έχουν σε κακή μοίρα. Σας παρακαλώ αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε πώς να χειριστώ την υπόθεση αυτή.

Γ.

 

Αρχικά, έκανες καλά που χώρισες από μια τέτοια σχέση. Όμως τα διαζύγια, όπως και οι γάμοι, δεν πρέπει να γίνονται με βιασύνη και ενώ τα μέλη τους βρίσκονται σε έκρυθμη κατάσταση. Κάθε μεταβολή ενός συστήματος πρέπει να γίνεται με ηρεμία και περίσκεψη, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, και με πρώτο μέλημα την δική τους ψυχική ισορροπία.

Ο πρώην σύζυγος σε εξαπάτησε και στρέφει τα παιδιά εναντίον σου. Δεν γνωρίζω να σε συμβουλεύσω για το νομικό μέρος, και καλά έκανες που απευθύνθηκες σε δικηγόρο για το θέμα της επιμέλειας των παιδιών.

Στο μεταξύ, η μονη λύση που βλέπω είναι να μιλήσεις ειλικρινά στα παιδιά σου. Να τους πεις πως φυσικά δεν τα έχεις εγκαταλείψει και πως οι άνθρωποι κάποιες φορές θυμώνουν και κατηγορούν, όπως κάνει ο πατέρας τους. Μην το κατηγορήσεις, πες τους απλώς πως είναι θυμωμένος και στεναχωρημένος που χωρίσατε και υπερβάλλει. Και πως όλα τα διαζύγια έχουν δυσκολίες, οι οποίες με τον καιρό περνούν και όλοι προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση. Μπορείς να τους πεις πως είναι μικρά για να κρίνουν τι κάνουν οι γονείς και να αποδώσουν ευθύνες, αυτό θα γίνει όταν μεγαλώσουν. Ως τότε το μόνο που πρέπει να είναι σίγουρα είναι πως και οι δυο γονείς τους τα αγαπούν. Κάνε τη συζήτηση μόνο μια φορά.

Μην πιέζεις τον μεγάλο. Δήλωσέ του και δείχνε του την αγάπη σου και δείχνε του επίσης τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς. Δείχνε την αγάπη σου και στον μικρό, επαναλαμβάνοντάς του πως ο μπαμπάς έχει κάπως θυμώσει που προτιμά εσένα, αλλά τον αγαπά και θα του περάσει.

Φρόντιζε όταν τα βλέπεις να περνάτε καλά, να κάνετε όλοι μαζί κάποιες δραστηριότητες και να μη μιλάτε όλο για τα προβλήματα. Τα παιδιά θα ηρεμήσουν σιγά-σιγά και θα νιώσουν ποιος τα αγαπά.

Δυστυχώς, πληρώνεις το τίμημα της επιλογής σου να παντρευτεις και να κάνεις παιδιά με έναν άνθρωπο που όχι μόνο δεν συνεννοείται αλλά –κατά τα λεγόμενά σου- σε κακοποίησε και σε εξαπάτησε. Στην παρούσα φάση, εκτός από τα παιδιά, φρόντισε τον εαυτό σου και να πλαισιώνεσαι από καλούς συγγενείς και φίλους.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.