Άντρες και γυναίκες από άλλους πλανήτες

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Όταν ένα ζευγάρι περνά από τη σχέση στο γάμο κι από κει στην απόκτηση παιδιού, το σύστημα «ζευγάρι» μετατρέπεται στο σύστημα «οικογένεια» που έχει άλλες απαιτήσεις και επιβάλλει άλλου είδους πιέσεις στα μέλη του (όπως του δίνει και άλλου είδους χαρές). Θεωρώ πως στη δική σας περίπτωση όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν σε πολύ μικρό διάστημα και είναι σε ένα βαθμό φυσικό και υφίσταστε τις συνέπειες των «αναταράξεων» μέχρι το νέο σύστημα να λάβει μια κατάσταση ισορροπίας και αν δεν τα καταφέρει να διαλυθεί.

Με τον άντρα σου είστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι και μάλιστα ο τρόπος που τον περιγράφεις μου θύμισε τον τρόπο που πολλοί άντρες περιγράφουν τις γυναίκες τους (υπερευαίσθητες, εύθικτες, τρυφερές, θέλουν ενθάρρυνση, γλυκιά ομιλία κτλ, έχουν μια τάση προς την κατάθλιψη). Έπρεπε σίγουρα να το σκεφτείς καλύτερα πριν δέσεις τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που από την αρχή φάνηκε πως είχατε σημαντικές διαφορές. Από την άλλη μεριά κι ο άντρας σου αν μιλούσε σε κάποιον για σένα ίσως να σε έλεγε ελεγκτική, απότομη, εγωίστρια και πως θέλεις όλα να γίνονται με το δικό σου τρόπο. Είναι σαν ο καθένας από σας να ζει σε ένα δικό του πλανήτη και να μιλά τη δική του γλώσσα, οπότε να μην καταλαβαίνει τη γλώσσα του άλλου.

Για την προσοχή του παιδιού και διάφορα άλλα πρακτικά θέματα, μπορείτε να κάνετε κάποια στιγμή μια ήρεμη συζήτηση και να μοιράσετε αρμοδιότητες. Αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Πρέπει να λύσετε το πολύ πιο ουσιαστικό θέμα της συμβατότητας μεταξύ σας.

Αρχικά, ο σύζυγός σου που έχει διαγνωσμένα θέματα υγείας, τα οποία φαίνεται τώρα να βρίσκονται σε έξαρση, τι κάνει γι’ αυτά; Ακολουθεί κάποια φαρμακευτική και κυρίως ψυχοθεραπευτική αγωγή; Αν ένας τουλάχιστον στο ζευγάρι έχει ψυχολογικά προβλήματα, το ζευγάρι δύσκολα αντέχει.

Αν εκείνος προσέξει ψυχολογικά τον εαυτό του, ο ιδανικό θα ήταν να ενταχτείτε μαζί και σε συμβουλευτική διαδικασία ζευγαριού. Οι ομάδες είναι πιο κατάλληλες για να αναβαθμίσει τη σχέση του το ζευγάρι όταν ΔΕΝ βρίσκεται σε κρίση. Όταν βρίσκεται σε κρίση, χρειάζεται ατομική δουλειά.

Η κατάσταση για να διορθωθεί χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια και από τους δυο σας και μακροχρόνια διαδικασία. Αν δεν τα καταφέρετε, είναι προτιμότερο και για σας και για το παιδί σας να χωρίσετε πολιτισμένα, παρά να βασανίζεστε. Ο άντρας με τον οποίο επέλεξες να κάνεις παιδί είναι αυτός. Είτε είστε είτε δεν είστε μαζί, αναπόφευκτα θα επιδράσει στο παιδί του. Κοίταξε εσύ από μεριάς σου να είσαι όσο γίνεται πιο ισορροπημένη για να μπορέσεις να εξισορροπήσεις την κατάσταση, ακόμη κι αν εκείνος δεν κάνει κάτι για τον εαυτό του.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.