Εξαφανίστηκε από τη σχέση

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Έργο της ζωγράφου Βασαιλικής ΚαραμπέρηΟ φίλος μου έχει οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. Όταν είναι μαζί μου είναι απόμακρος. Συχνά “εξαφανίζεται” για βδομάδες αλλά μετά επανέρχεται. Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Τον αγαπώ και θέλω να συνεχίσουμε τη σχέση μας κανονικά.

Β

Είναι φανερό πως ο φίλος σου διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία του να είναι μαζί σου και στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεται. Δεν ξέρω ποιά είναι τα πράγματα που του έχουν συμβει για να κρίνω. Θεωρώ όμως ότι ο τρόπος που ο καθένας μας αντιμετωπίζει τα πράγματα τα κάνει μικρά ή μεγάλα, οπότε είναι θέμα ανθρώπου.

Στις μεγάλες ψυχολογικές κρίσεις οι άνθρωποι είναι δύσκολο να έχουν ομαλές σχέσεις. Λίγοι θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στο σύντροφό τους και θα το ξεπεράσουν με τη βοήθειά του. Κατά κανόνα είτε θα προσκολληθούν στη σχέση τους είτε θα απομακρυνθούν. Ο φίλος σου ουσιαστικά επέλεξε το δεύτερο, και δικαίωμά του αν ήταν ξεκάθαρος σ’ αυτό. Ταυτόχρονα όμως τον ελκύεις κι εσύ και θέλει αν είναι μαζί σου, οπότε κατά καιρούς επανεμφανίζεται. Δεν αποκλείω και την περίπτωση να έχει εμφανιστεί στη ζωή του κάποια άλλη και να διχάζεται ανάμεσα στις δυο, οπότε τα περί προσωπικών προβλημάτων είναι απλώς δικαιολογία. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις…

Θα σε συμβούλευα να του δηλώσεις ανοιχτά πως σε ταλαιπωρεί αυτή η κατάσταση και δεν θέλεις να τη συνεχίσεις. Τον αγαπάς, αλλά αυτό δεν είναι σχέση. Απομακρύνεσαι, του αφήνεις το χρόνο να λύσει τα θέματά του (αφού δε θέλει να είσαι κοντά του και να του συμπαραστέκεσαι να τα λύσει) και όταν είναι έτοιμος και θέλει ας ξαναγυρίσει. Εσύ θα περιμένεις κάποιο διάστημα, αλλά όχι βέβαια μια ζωή. Αν σε προλάβει ελεύθερη και διαθέσιμη καλώς. Αν όχι, έχασε…

Απομακρύνσου και φρόντισε τον εαυτό σου. Δεν αξίζει να είσαι σε μια σχέση αν ο άλλος δε σε θέλει ή πότε θέλει πότε δε θέλει. Μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να ξεπεράσεις αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Κοινωνικοποιήσου, φρόντισε τη δουλειά σου, βλέπε τους φίλους σου. Αν ξαναγυρίσει σε εύλογο χρόνο, αποφασισμένος να είστε κανονικά μαζί, έχει καλώς και του δίνεις άλλη μια ευκαιρία. Αν όχι, πρόκειται για μια σχέση που δεν άντεξε στις δυσκολίες, οπότε δεν είχε προδιαγραφές για σχέση ζωής.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.