Νεανικές σχέσεις και στερεότυπα

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Εργο του ζωγράφου Κυριάκου ΦραντζέσκουΕίμαι 31 ετών, δικηγόρος. Πριν ένα χρόνο βγήκα από μία 2χρονη σχέση με έναν συνομήλικο συνάδελφο, οπότε και μετακόμισα στο εξωτερικό αποδεχόμενη μια πρόταση για εργασία εκεί, διάρκειας ενός έτους. Ο λόγος που χωρίσαμε ήταν πως εγώ ένιωθα πνιγμένη και πως παράλληλα είχε σημειωθεί πρόβλημα ανεπαρκούς στύσης. Δεν ένιωθα να παίρνω δίπλα του εκτίμηση που ως

Στο εξωτερικό συνδέθηκα με έναν αλλοδαπό, εξαιρετικό, 36 ετών ο οποίος με διεκδίκησε πολύ. Είμαστε μαζί 5 μήνες. Μου προσέφερε και μου προσφέρει ακόμα ό,τι χρειάζομαι- αγάπη, ερωτικό ενδιαφέρον, σεβασμό, στήριξη, πρωτοβουλία. Ανταποκρίνεται πολύ στο μοντέλο άνδρα που έχω μέσα μου ως ιδανικό. Επέστρεψα στην Ελλάδα πρόσφατα και έχουμε σχέση εξ αποστάσεως μέχρι εκείνος να έρθει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για να συγκατοικήσουμε και να βρει δουλειά. Ασχολείται με οικονομικά.

Όταν γύρισα στην Ελλάδα πριν ένα μήνα, με διεκδίκησε ξανά ο πρώην μου τον οποίο άρχισα να καλο-βλέπω. Πήρε προαγωγή, είναι κάποιος πολύ οικείος σε μένα, και κάποιος πιο “εύκολος” με την έννοια του ότι ξέρω ακριβώς ποιος είναι. Κάνει πολύ καλή παρέα με την οικογένειά μου και για μένα αυτό μετράει πολύ. Επίσης, εξασκούμε το ίδιο επάγγελμα γεγονός που επίσης μου αρέσει γιατί μας δίνει πάντα υλικό για συζήτηση. Έκανα σεξ μαζί του 2 φορές για να διαπιστώσω τι γίνεται με τη στύση του και ήταν όλα καλά. Βέβαια, και όταν ήμασταν μαζί, στις 10 φορές, είχε πρόβλημα στις 5.

Είμαι σε δίλημμα γιατί και οι 2 άνδρες είναι αξιόλογοι και θέλουν να με παντρευτούν. Εγώ δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω μέσα μου τι θέλω. Ο μεν εδώ δεν ξέρω αν όσα με ενοχλούσαν πάνω του συνεχίσουν να με ενοχλούν και μπούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο, ο δε αλλοδαπός είναι εξαιρετικός αλλά δεν κάνουμε το ίδιο επάγγελμα και έχω και την αβεβαιότητα αν θα βρει δουλειά στην Ελλάδα.

Α.

Παρατηρώ πως η αξιολόγηση που κάνεις για την προσωπική σου ζωή είναι αρκετά ψυχρή και καθορίζεται από τα κοινωνικά στερεότυπα και μοντέλα. Δεν βλέπω κάπου συναισθήματα. Ποια είναι τα συναισθήματά σου; Ποιον αγαπάς; Προκειμένου για σχέση ζωής ξεκινάμε από τα συναισθήματα και στη συνέχεια βλέπουμε τα πρακτικά θέματα.

Φαίνεται πως ο αλλοδαπός φίλος σου σε καλύπτει συναισθηματικά, αλλά εσύ θέλεις την ασφάλεια και το γνώριμο. Εκείνος προτίθεται να κάνει μια τεράστια αλλαγή ζωής για σένα κι αυτό αποδεικνύει κάτι.

Ο παλιός σου φίλος από την άλλη καλύπτει τα στερεότυπά σου: Έλληνας, οικείος, καλή σχέση με τους γονείς, αποκαταστημένος επαγγελματικά, ίδιο επάγγελμα με σένα. Σε απασχολεί το σεξουαλικό θέμα γι’ αυτό το δοκίμασες. Άραγε είχες συναισθήματα και έλξη απέναντί του όταν προχώρησες ξανά στο σεξ ή το έκανες προγραμματισμένα σαν τεστ; Το δεύτερο θα με προβλημάτιζε…

Θεωρώ πως αυτό που σου χρειάζεται είναι μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης για να δεις ποια είσαι, τι θέλεις από τη ζωή και ποια είναι η κλίμακα αξιών σου. Γενική πάντως συμβουλή μου είναι να μη σκέφτεσαι με στερεοτυπικούς όρους.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.