Παθολογική ζήλια

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Εργο της ζωγράφου Βασιλικής ΚαραμπέρηΕίμαι 25 ετών και έχω στο παρελθόν μου δυο πολύ άσχημες σοβαρές σχέσεις, στις οποίες οι άντρες με κεράτωναν και με κορόιδευαν με το χειρότερο τρόπο.

………………………….
Τώρα είμαι με κάποιον 1 χρόνο και 4 μήνες. Μένει μόνιμα στο εξωτερικό. Μου φέρεται άψογα, διατηρεί ζωντανή τη σχέση, περιμένει να πάω κι εγώ εκεί μόνιμα. ΟΜΩΣ, όταν βλέπω φεισμπουκ ανοιχτά, όταν βλέπω κοπέλες γύρω του, όταν βγαίνει χωρίς εμένα, Η ΖΗΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ. Του έχω σπάσει τα νεύρα ΑΠΕΙΡΕΣ φορές, το ανέχεται, του έχω εξηγήσει τι πέρασα και το κατάλαβε. Όμως, είναι άδικο για εκείνον να μην τον εμπιστεύομαι και ακόμα πιο άδικο για μένα να αρρωσταίνω κάθε μέρα, να με πνίγει η ανασφάλεια, να μη μπορώ να κοιμηθώ γιατί φοβάμαι μη μου συμβούν πάλι τα ίδια. Έχω φτάσει να τα βλέπω στον ύπνο μου, να κλαίω στα όνειρα μου γιατί δεν αντέχω να με τρώει το σαράκι.
Σ.

Η αδικαιολόγητη ζήλεια είναι συνήθως θέμα χαμηλής αυτοεκτίμησης αυτού που ζηλεύει. Και εσύ έχεις υποστεί άσχημες καταστάσεις που σου μείωσαν πολύ την αυτοπεποίθηση, σε πλήγωσαν πολύ και έτσι ζηλεύεις αδικαιολόγητα -όπως λες- το σύντροφό σου.
Αυτό που με προβληματίζει είναι πώς έγινε και επέλεξες δυο φορές άντρες που σε απάτησαν τόσο άσχημα. Μήπως δεν έχεις το σωστό κριτήριο επιλογής; Μήπως τους εμπιστεύτηκες απόλυτα από την αρχή και επένδυσες χωρίς να σου δώσουν συναισθηματικές «εγγυήσεις»; Μήπως δεν μπόρεσες να δεις εγκαίρως τα σημάδια που δείχνουν πως ο άλλος σε απατά;
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, κάθε σχέση είναι ανεξάρτητη από την άλλη. Αν υπέστης δυο φορές άσχημες καταστάσεις, δεν σημαίνει πως θα υποστείς τα ίδια και την τρίτη. Αυτό είναι άδικο για το σύντροφό σου, που όπως λες σου φέρεται άψογα.
Το γεγονός πως μένετε σε διαφορετικές χώρες είναι βέβαια προβληματικό, γιατί ο ένας μπορεί να υποθέτει ό,τι θέλει για τη ζωή του άλλου, με αφορμή ασήμαντα γεγονότα.
Θα σε συμβούλευα να μη βιαστείς να επενδύσεις. Έχετε σχέση αρκετό καιρό, αλλά αν είναι από μακριά πάντα μπαίνουν κάποια ερωτηματικά. Θα έλεγα να προσπαθήσετε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί, για να δείτε ο ένας πραγματικά το χαρακτήρα του άλλου. Αν το πάτε σοβαρά χρειάζεται σίγουρα να ζήσετε μαζί τουλάχιστον κάποιους μήνες πριν αποφασίσεις να μετακομίσεις οριστικά. Εκεί θα φανούν πολλά. Εμπιστεύσου τον σταδιακά και όσο σου αποδεικνύει την πίστη του θα πρέπει να τον εμπιστεύεσαι κι άλλο.

Στο μεταξύ, καλό είναι που του εξήγησες για τη ζήλεια σου και για τους λόγους που την προκάλεσαν, για να σε δικαιολογεί και να μη νιώθει πολύ αδικημένος. Εξήγησέ το ξανά αν χρειαστεί. Μην λες όμως πολλές λεπτομέρειες, ειδικά σεξουαλικές, γιατί θα δημιουργήσεις άδικα κακή ατμόσφαιρα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.