Τα πεθερικά δεν γνωρίζουν πως είμαι διαζευγμένη

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Εργο της ζωγράφου Βασιλικής ΚαραμπέρηΕίμαι 33 ετών. Στα φοιτητικά μου χρόνια (22-24 ετών) βρισκόμουν σε γάμο. Ο γάμος αυτός είχε γίνει χωρίς πολλή σκέψη και διαλύθηκε πολύ γρήγορα γιατί υπήρχε θέμα αλκοολισμού του πρώην. Παιδί δεν υπάρχει. Εγώ το ξεπέρασα, συνέχισα κανονικά τη ζωή μου και μπορώ να πω πως αυτός ο γάμος δεν μέτρησε για μένα περισσότερο από μια αποτυχημένη σχέση.

Κατάγομαι από χωριό, σπούδασα σε μεγάλη πόλη όπου και παντρεύτηκα και παρέμεινα λίγα χρόνια εργαζόμενη μέχρι να διοριστώ. Πριν από 2 χρόνια έφυγα και διορίστηκα σε ένα μακρινό νησί. Στο νέο περιβάλλον δεν γνωρίζει κανείς το παρελθόν μου.
Σε λίγους μήνες έκανα μια σοβαρή σχέση με τον Χ, ντόπιο συνάδελφο και συνομήλικό μου. Σ’ αυτόν βέβαια εξ αρχής μίλησα για το παρελθόν μου. Σε λίγο καιρό γνώρισα τους γονείς του. Είναι πολύ καλοί, ηλικιωμένοι άνθρωποι σε χωριό, αλλά το διαζύγιο το θεωρούν κάτι κακό… Ο Χ εξ αρχής είπε να μην τους πούμε πως είμαι χωρισμένη. Εγώ ένιωθα άβολα αλλά το δέχτηκα, εξάλλου δεν ήξερα πού θα πήγαινε η σχέση.
Τώρα, ένα χρόνο μετά, νιώθω άσχημα. Έχω πολύ καλή σχέση με τους γονείς, σχεδιάζουμε γάμο με τον Χ και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Εγώ όμως νιώθω άσχημα για το ψέμα και έχω άγχος μην αποκαλυφθεί. Να σας πως έχω έναν αδελφό παντρεμένο σε μεγάλη πόλη και τη μητέρα μου στο χωριό. Δεν τους έχω ενημερώσει για την απόκρυψη του διαζυγίου. Με τον Χ τους έχουμε επισκεφθεί ήδη 2 φορές, αλλά φοβάμαι τι θα γίνει όταν κάποια στιγμή μας επισκεφτούν κι αυτοί στο νησί και γνωρίσουν την οικογένεια του Χ.
Π.

Δεν είχες καμιά υποχρέωση να… βγάλεις ανακοίνωση για παρελθόν σου στο νέο τόπο. Με ανθρώπους όμως που συνδέθηκες, δεν μπορείς να το αποφύγεις αν θέλεις να κάνεις ειλικρινείς σχέσεις. Δεν δημιούργησες φίλους; Το γεγονός πως δεν μίλησες για το νεανικό γάμο σε κανέναν με κάνει να υποθέσω πως δεν αντιμετωπίζεις άνετα το παρελθόν σου. Καλώς βέβαια είπες την αλήθεια σε έναν σοβαρό δεσμό. Όταν όμως γνώρισες τους γονείς, κακώς και οι δυο σας το αποκρύψατε. Οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια και η στάση σας δείχνει πως και οι δυο έχετε στερεότυπα.
Σίγουρα δεν πρέπει να ξεκινήσεις ένα γάμο με ψέματα και άγχος και με άτομα που ξέρουν ενώ άλλα δεν ξέρουν. Αν οι γονείς κάποια στιγμή μάθουν την αλήθεια, τυχαία ή από «καλοθελητές», η σχέση σου μαζί τους θα υποστεί μεγάλο πλήγμα. Ο Χ πρέπει να μιλήσει άμεσα στους γονείς του, να εξηγήσει τους λόγους της απόκρυψης και να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση σας. Αφήστε χρόνο να το χωνέψουν και την επόμενη φορά μιλήστε τους μαζί και να εκφράσεις κι εσύ συναισθήματα και συγγνώμη.
Οι άλλοι μας βλέπουν όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Οι γονείς δεν θα αλλάξουν ιδεολογία. Όταν όμως βλέπουν εσάς ακομπλεξάριστους κι ευτυχισμένους και, όταν μάλιστα σε αγαπούν, μετά από ένα αρχικό ξάφνιασμα θα αποδεχτούν σίγουρα την κατάσταση.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.