Τι κάνω λάθος;

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Eίμαι 31 ετών, με δύσκολα παιδικά και εφηβικα χρόνια. Στα 28 έκανα την πρώτη ολοκληρωμενη μου σχέση με έναν αντρα 5 χρόνια μικρότερο, η οποία κράτησε 2 χρόνια και έληξε από τη μεριά του. Από ό,τι κατάλαβα μετά ήταν μια σχέση εξάρτησης, μάλλον έψαχνα σε αυτόν  την ασφάλεια και την αγάπη που μου έλειπε. Είχα καταρρεύσει ψυχολογικά μετά τον χωρισμο, πέρασα και κατάθλιψη αλλα την πάλεψα μόνη μου χωρίς φάρμακα και την ξεπέρασα.
Ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία αυτοβελτίωσης και να κάνω γυμναστικη για να νιώσω καλύτερα. Είχα καταλάβει πώς έπρεπε να “αλλάξω”. Eίμαι από τη φύση μου πολύ συναισθηματική και ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα δυναμικη σε όλους τους τομεις εκτός από τα προσωπικά μου…
Έχοντας μείνει ένα χρόνο μόνη, γνώρισα σε παρέα τον Χ, 4 χρόνια μικρότερο, και κατάλαβα πως θα ήταν κατάλληλος για μια σεξουαλική σχέση χωρίς συνέχεια. Τον προσέγγισα και ανταποκρίθηκε γιατί του άρεσα. Μου είπε πως του άρεσαν οι γυναίκες, έχει δοκιμάσει τα πάντα στο σεξ και πώς ήταν φρεσκοχωρισμένος από μία σχέση ετών και δεν ήταν καθόλου καλα. Ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου από την αρχή.
Του έδειξα από την αρχή πως πρώτη φορά θα έκανα κάτι τέτοιο, πως είμαι ευαίσθητη και πως κι εγώ ήμουν χάλια από τον χωρισμό. Εκτός από το σεξ είχαμε κοινό και τον “πόνο” μας για τους χωρισμούς μας και μας άρεσε και τους δυο η φιλοσοφία. Ύστερα από 3-4 φορές σεξ, έφυγα από την πόλη μου γιατί μου ήρθε διορισμός σε ένα νησί.
Τον σκεφτόμουν και προσπαθούσα να βρω αφορμη να επικοινωνήσω μαζί του. Στη δουλειά μου στο νησί δε βρήκα κάποιον ελεύθερο να με συγκινήσει αλλά δυστυχώς ένας παντρεμένος συνάδελφος άρχισε να με φλερτάρει. Εγώ κολακεύτηκα γιατί είχα ανάγκη μετά το χωρισμό να νιώσω πάλι πώς μετράω ως γυναίκα. Γύρισα στον τόπο μου για διακοπές χριστουγέννων και επιδίωξα να ξαναβρεθώ με τον Χ. Βρεθήκαμε 2 φορές και κάναμε σεξ, ήταν πολύ τρυφερός και γλυκός μαζί μου και αυτό το είχα πολύ ανάγκη. Έτσι λοιπόν άρχισα να τον σκέφτομαι ακόμη περισσότερο.
Γύρισα στο νησί και συνέχισα να τον σκέφτομαι καθημερινώς ενώ παράλληλα ο παντρεμένος συνάδελφος μου είπε ευθέως πως τον ελκύω πολύ και θέλει να κάνουμε σεξ. Στην αρχή το σκέφτηκα ως σεξουαλική εμπειρία αλλά είναι ενάντια στην ηθική μου γιατί είναι παντρεμένος. 
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα όπου βιώνω μέσα μου μια εσωτερική σύγκρουση: Σκέφτομαι τον Χ γιατί έχω αρχίσει να νιώθω κάποια πράγματα και είμαι σε δίλημμα αν θα πρέπει να του το πω ή όχι. Η εσωτερική μου φωνή λέει να του το πω αλλά μετά μετανιώνω γιατί ξέρω πως δεν είναι συναισθηματικά διαθεσιμος και θα μείνω και χωρίς σεξ. Ξέχασα να σας πω πως είναι άνεργος και με πολλά προβλήματα…… Εχω προβληματιστεί γιατί εγώ τη δημιούργησα αυτήν την κατάσταση και εγώ είμαι υπεύθυνη άρα εγώ πρέπει να το τελειώσω.
Μήπως προσελκύω αντρες που θα με απορρίψουν; Και αν ναι πώς θα προσελκύσω κάποιον που μου ταιριάζει; Τι πρέπει να κάνω;
Τις τελευταίες μέρες μιλάω λίγο μέσω skype και με εναν συμφοιτητή μου ο οποίος είναι καλό παιδί και όχι γυναικάς αλλά υπάρχει απόσταση μεταξύ μας. Δε με ελκύει και πολύ αλλά σκέφτομαι μήπως μου ταιριάζει καλύτερα από όλες τις προβληματικές περιπτώσεις;
Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας. Βλέπω συναδελφους με επιτυχημενες σχέσεις κι εγω είμαι μόνη και πληγωμένη. Κάτι κάνω λάθος, το έχω συνειδητοποιήσει αλλά πώς να το αλλάξω αυτο;
Α

Μου ακούγεσαι αρκετά μπερδεμένη. Έχεις μια σχέση που ξεκίνησε καθαρά σεξουαλική αλλά από μέρους σου άρχισαν να αναπτύσσονται συναισθήματα. Σου την πέφτει ένας παντρεμένος, ενώ θεωρείς καλή περίπτωση τον συμφοιτητή ο οποίος όμως δεν σε ελκύει ιδιαίτερα.
Τι θέλεις τελικά; Χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου πληγωμένο παιδί που χρειάζεται αγάπη και σταθερότητα. Αυτή σίγουρα δεν θα σου την προσφέρει ο παντρεμένος, ούτε ο μη συναισθηματικά διαθέσιμος ούτε ο συμφοιτητής που μόνο «λογικά» τον σκέφτεσαι. Από την άλλη, έχεις ανάγκη εμπειρίες και το σεξ, τα οποία μπορείς να βρεις οπουδήποτε. Προσοχή, όμως! Όταν ξεκινάμε για σεξ, προσέχουμε τα συναισθήματά μας. Αν και ο Χ είχε αλλάξει επιθυμίες για τη σχέση σας, θα σου το είχε πει και δείξει. Εξάλλου, με τα τόσα προβλήματα που έχει, φρεσκοχωρισμένος και μακριά, δεν είναι ο κατάλληλος για ουσιαστική σχέση.
Δεν θεωρώ λοιπόν κατάλληλο για σχέση κανέναν από τους άντρες που «παίζουν» στη ζωή σου αυτή τη στιγμή. Κράτησε τον Χ για να κάνετε ωραίο σεξ όταν είσαι στην πόλη σου και τίποτα παραπάνω. Όταν δε είσαι στο νησί, αν σου αρέσει ο παντρεμένος, μπορείς να κάνεις κάτι μαζί του, αλλά εννοείται πολύ διακριτικά και χωρίς καμιά προσδοκία. Σίγουρα όταν ένας παντρεμένος ψάχνεται, δεν φταίει το τρίτο πρόσωπο αλλά ο ίδιος του ο γάμος. Το πώς θα δεις βέβαια την κατάσταση εξαρτάται από την προσωπική σου ιδεολογία.
Αν θέλεις ουσιαστική σχέση, κυνήγησε το όνειρό σου και μην κάνεις εκπτώσεις. Είσαι νέα και αν είσαι ψυχικά ισορροπημένη και κάνεις σωστές επιλογές, σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθεί ο κατάλληλος. Ζηλεύεις (με την καλή έννοια) τους γύρω σου που βρίσκονται σε σχέσεις, αλλά ο καθένας δείχνει την κοινωνική επιφάνεια που θέλει και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιος πραγματικά είναι ευτυχισμένος. Υποθέτω πως πολλοί θα ζηλεύουν κι εσένα, μια νέα, όμορφη και μορφωμένη κοπέλα με «ζήτηση», χωρίς να ξέρουν τι γίνεται στην ψυχή σου!
Ναι, έχεις κάνει λάθη, τα οποία σίγουρα έχουν να κάνουν με το άσχημο οικογενειακό σου παρελθόν, τη μακροχρόνια πρώτη σχέση και το μπέρδεμα που έχεις σχετικά με τους στόχους σου. Αν προσελκύεις «ανέλπιδες» σχέσεις, ίσως ένα κομμάτι μέσα σου φοβάται τις σχέσεις. Και ο τρόπος να ισορροπήσεις και να προσελκύσεις τον κατάλληλο είναι μόνο η προσωπική ανάπτυξη.

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου, βέβαια!) καλά είναι για να πάρεις μια ιδέα για κάποια πράγματα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να βρεις από μόνη σου λύση σε σοβαρά ψυχολογικά θέματα. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα να γίνουν παρανοήσεις και να καθοδηγηθείς σε λάθος δρόμους. Ούτε τα χάπια είναι λύση. Αντιλαμβάνομαι την οικονομική δυσκολία, αλλά καλό είναι να αξιολογήσεις τις ανάγκες σου και να επιδιώξεις ψυχοθεραπεία, βάζοντας πρώτη την ψυχική σου υγεία.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.