Το «κακό» παιδί

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Είμαι χωρισμένη εδώ και 15 χρόνια. Η κόρη μου είναι 23 χρονών και σπουδάζει στην επαρχία. Ο γιος μου 18, έδωσε πέρυσι πανελλήνιες αλλά δεν πέρασε. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, τρυφερό, συναισθηματικό και συνεργάσιμο.  Έκανε την καλοκαιρινή προετοιμασία του για τις πανελλήνιες,  μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013  που ήταν στη Γ΄λυκείου διάβαζε. Μετά άρχισε να βαριέται, διάβασμα επιφανειακό μια να διαβάζει μια όχι με αποτέλεσμα στις Πανελλήνιες να μην περάσει πουθενά. Η χρονιά πέρυσι με διέλυσε. Κουράστηκα να ακούω τον εαυτό μου να λέει διάβασε και διάβασε.
Είχε μια σχέση εδώ και 18 μήνες, που την τελείωσε πριν δυο εβδομάδες. Βαρέθηκε μου είπε, πιέστηκε και συγχρόνως κολακεύτηκε από κάποια άλλη κοπέλα από ότι κατάλαβα. Αποφάσισε να ξαναδώσει , δική του επιλογή, τον  έγραψα πάλι φροντιστήριο. Όλο το Σεπτέμβριο διάβαζε οργανωμένα και συνειδητοποιημένα. Εδώ και δύο βδομάδες άρχισε πάλι τα ίδια, κάνει κοπάνες κτλ.
……
Μου είπε ότι επειδή δεν έχει λεφτά πήγε να βοηθήσει σε μια μετακόμιση για να πάρει 15 ευρώ, μιλούσε άσχημα και με μια μαγκιά και ότι θα πάει να δουλέψει για να έχει λεφτά.  Τα οικονομικά μας είναι δύσκολα, δεδομένου ότι δεν έχω καμία βοήθεια από τον πατέρα τους, πέρα το ότι δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή τους από τότε που χωρίσαμε, αν και μένουμε και στην ίδια περιοχή.  Μόνο δικαστήρια, τα οποία τα κερδίζω αλλά δεν μπορώ να πάρω τα χρήματα. Δεν στερούνται αλλά είναι όλα μετρημένα.
Δεν ξέρω πως να τον χειριστώ τον μικρό. Χθες το βράδυ μου ζήτησε χρήματα για να βγει και δεν του έδωσα και του εξήγησα ότι αυτή τη συμπεριφορά του έχει συνέπειες και δεν την  επικροτώ.  Του είπα ότι αν  δεν θέλει να δώσει και να πάει φροντιστήριο  θα πρέπει όντως να βρει μια δουλειά και να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω, του έδωσα πάλι την ευκαιρία να πάει φροντιστήριο αλλά όχι για να πηγαίνει να κάνει την βόλτα του. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ και για το διάβασμά του και για την συμπεριφορά του.
E

 

Ένα «κακό» παιδί αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός δυσλειτουργικού οικογενειακού συστήματος. Μ αυτό θέλω να πω πως ένας πατέρας που αδιαφορεί έχει σίγουρα αρνητική επίδραση στα παιδιά του και ειδικά σε ένα αγόρι της ηλικία αυτής, που τώρα διαμορφώνει ανδρικό πρότυπο. Άρα η πρώτη μου συμβουλή είναι να επιστήσεις την προσοχή του πατέρα στα παιδιά του.

Για τα οικονομικά σας προβλήματα τα παιδιά πρέπει να είναι ενήμερα ποιος πληρώνει τι και τι μπορούν να ξοδεύουν. Το χαρτζιλίκι του νεαρού πρέπει να είναι σταθερό ανά εβδομάδα, χωρίς επιπλέον, έτσι ώστε να μπορεί να υπολογίζει πότε και τι θα ξοδεύει.

Έκανες συζήτηση και είπε πως θέλει να ξαναπροσπαθήσει. Θέσε του ένα όριο ως τα Χριστούγεννα: Θα ελέγχεις ανά μήνα τις απουσίες του στο φροντιστήριο και θα επισκέπτεσαι να ρωτάς για την επίδοσή του. Αν αυτά δεν είναι ικανοποιητικά, το φροντιστήριο σταματά. Ούτε πίεση, ούτε διάβασε ούτε δράματα. Μια καλή εξήγηση και τα ξαναλέτε τα Χριστούγεννα. Κι αν δεν σπουδάσει τώρα, δεν χάλασε ο κόσμος. Μπορεί να σπουδάσει αργότερα η να φοιτήσει σε κάποιο ΙΕΚ ή ακόμη και να βγει άμεσα στην αγορά εργασίας. Σήμερα ένα πτυχίο που έχει ληφθεί “με το ζόρι” δεν προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση,

Ένας νεαρός που έχει μόνο το φροντιστήριο μπορεί θαυμάσια να κάνει μικροδουλίτσες ευκαιριακά για λίγο επιπλέον χαρτζιλίκι, αρκεί να τις ρυθμίζει χρονικά έτσι ώστε να μη χάνει τα μαθήματά του.

Αντιμετώπισέ τον σαν ενήλικο -που είναι- ρώτησέ τον για τα προβλήματά του και δειξε πως πιστεύεις σ αυτόν. Το βασικό είναι η καλή σχέση μαζί σου και αν είναι δυνατόν και με τον πατέρα. Καλή σχέση= αγάπη+όρια.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.