Φιλίες στη νεαρή ηλικία

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Είμαι η Ρ και θέλω να αναφέρω τα προβλήματα φιλίας που δημιουργήθηκαν  ανάμεσα σε μένα και σε 2 φίλες μου, όλες πρωτοετείς φοιτήτριες.

 Η Α. είναι από ένα χωριό, κάνει πολλή οικονομία και μιλάει για την οικονομική της δυσχέρεια συχνά, είναι πολύ κλειστή, συντηρητική, ζηλιάρα και παραπονείται για τα πάντα στη ζωή της.

Εγώ κάνω  παρέα με την Α και της συμπαραστέκομαι σε όλα.

Στην παρέα μπήκε πρόσφατα και η Χ., που η στάση ζωής της μοιάζει με αυτή της Α.
Για κάποιο λόγο έγινε κάτι και ένιωσα προσβεβλημένη θεωρώντας υποκριτική τη συμπεριφορά των άλλων κοριτσιών απέναντί μου και τους το έδειξα με τον τρόπο μου. Η Α. μου έκανε αναπάντητες, αλλά  δεν πήρα πίσω. Έστειλε μήνυμα στο fb, ήρθε και χτυπούσε το κουδούνι μου αλλά δεν άνοιξα και τελικά την απέφυγα προφασιζόμενη ένα ψέμα.

Τώρα νιώθω μόνη έχω τύψεις και δεν ξέρω αν έτσι όπως πάει θα κάνω ποτέ φίλους. Κάποιοι μου λένε να μην είμαι τόσο δοτική και να μάθω να ελίσσομαι γιατί δεν πρόκειται να βρω ποτέ ανθρώπους όπως τους θέλω, ότι πρέπει να μιλάω ευθέως από την αρχή κλπ. Η παραπάνω ιστορία πώς θα έπρεπε να είχε πάει δηλαδή;

Σ.

Αρχικά να διευκρινίσω πως οι κοπελίτσες της ιστορίας είστε πολύ νέες και είναι φυσικό να κάνετε στις σχέσεις σας λάθη. Αυτά είναι που θα σας εκπαιδεύσουν σε μια καλύτερη αντιμετώπιση των ανθρώπων στο μέλλον.
Τι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα:

  • Εσύ να μην επέλεγες φίλες κλειστές και γκρινιάρες, στις οποίες πιο πολύ να προσφέρεις παρά να δέχεσαι. Οι ανισότιμες σχέσεις δεν κρατούν πολύ και συνήθως διαλύονται άδοξα.
  • Η Α και η Χ φαίνεται να έχουν προσωπικά προβλήματα. Αν κάποιος δεν είναι καλά με τον εαυτό του τότε δεν μπορεί να είναι σωστός στις σχέσεις του.
  • «Για κάποιο λόγο έγινε κάτι και ένοιωσα προσβεβλημένη θεωρώντας υποκριτική τη συμπεριφορά των άλλων κοριτσιών απέναντί μου και το έδειξα με τον τρόπο μου στις άλλες». Αυτό μου ακούγεται πολύ αόριστο. Γιατί οι φίλες δεν συζητήσατε μεταξύ σας αυτό το «κάτι»; Μήπως  προσβάλλεσαι εύκολα; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες στις φίλες σου για την υποκριτική τους συμπεριφορά; Γιατί δεν καθίσατε να μιλήσετε ειλικρινά και να το λύσετε; Αν δεν μιλάμε ανοιχτά και ειλικρινά με τους φίλους μας, τότε ποια η έννοια της φιλίας;
  • Προτίμησες να εξαφανιστείς. Αυτό μπορεί αρχικά να δικαιολογηθεί ως παρορμητική αντίδραση. Όταν όμως οι φίλες σου σε αναζήτησαν, έπρεπε να τις συναντήσεις και να εξηγηθείτε.
  • Το γεγονός πως μάλωσες με τις φίλες σου, δεν σημαίνει πως πλέον δεν θα ξαναμιλήσετε. Μπορείτε να συναντηθείτε τώρα και να ξεκαθαρίσετε.
  • Ακόμη και αν η φιλία αυτή διαλυθεί, αυτό δεν σημαίνει πως  δεν θα ξανακάνεις άλλες φιλίες. Θα έχεις μάλιστα διδαχτεί από τη διάλυση της φιλίας αυτής. Στο μέλλον αν τα άτομα που επιλέξεις είναι ισότιμα και τα αντιμετωπίσεις με ευθύτητα και ειλικρίνεια, σίγουρα η φιλία θα εξελιχθεί καλύτερα.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.