Χωρίζουμε και τα ξαναφτιάχνουμε

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Εργο της ζωγράφου Βασιλικής ΚαραμπέρηΈίμαι 33 ετών και έχω μια σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Αγαπιόμαστε αλλά συνεχώς τσακωνόμαστε, χωρίζουμε και τα ξαναφτιάχνουμε. Αυτό συμβαίνει από την αρχή της σχέσης μας. Έχουμε περάσει διαστήματα κάποιων μηνών χωριστά αλλά πάντα τα ξαναβρίσκουμε, περνάμε ένα διάστημα καλά και μετά πάλι τα ίδια. Σκεφτόμαστε να παντρευτούμε γιατί τα χρόνια περνούν, αλλά διστάζω. Με έχει κουράσει πολύ αυτή η κατάσταση.

Δ.

Οι συνεχείς τσακωμοί και χωρισμοί δείχνουν πως υπάρχουν άλυτα χρόνια προβλήματα στη σχέση σας. Αφού η κατάσταση συνεχίζεται τόσα χρόνια, είναι πιθανό να έχετε βολευτεί στο μοτίβο χωρίζουμε-τα ξαναφτιάχνουμε και υποσυνείδητα να πιστεύετε πως η σχέση σας δεν κινδυνεύει και δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι πιο δραστικό γι’ αυτή.

Μετά από ένα χωρισμό, συχνά λειτουργεί η συνήθεια, η νοσταλγία και οι ωραίες στιγμές του παρελθόντος, που μας κάνουν να επανασυνδεθούμε. Ένα μικρό διάστημα χωρισμού δεν αρκεί όμως για να αλλάξουν δυο άνθρωποι προς την επιθυμητή κατεύθυνση και να μπορέσουν στη νέα φάση να συνυπάρξουν χωρίς σοβαρά προβλήματα. Η αλλαγή επέρχεται ή με διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και των δυο ατόμων ή με την πάροδο πολλών χρόνων, οπότε αναπόφευκτα τις αλλαγές τις φέρνει η εμπειρία της ζωής. Ακόμη όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως τα δυο άτομα θα αλλάξουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Όταν είστε μαζί και σε ήρεμη κατάσταση, προσπαθήστε να εντοπίσετε τα προβλήματά σας, να τα συζητήσετε και να λάβετε αποφάσεις για το πώς θα τα αντιμετωπίσετε. Πολύ καλό θα ήταν να ενταχτείτε μαζί σε συμβουλευτική διαδικασία ζευγαριού. Αν δεν καταφέρετε να επιλύσετε την κατάσταση και συνεχίσετε έτσι, κάποια στιγμή θα έρθει η οριστική ρήξη, αλλά είναι πιθανό μέχρι τότε να έχετε ταλαιπωρηθεί πολύ.

Όσο η κατάσταση συνεχίζεται έτσι, εννοείται πως δεν πρέπει να προχωρήσετε σε επισημοποίηση. Από τη γνωριμία ως το γάμο και την απόκτηση παιδιών μια σχέση περνά διαδοχικά στάδια και αν ένα στάδιο δεν είναι πολύ ικανοποιητικό δεν πρέπει να περνάμε στο επόμενο με την αφελή ελπίδα ότι εκεί θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.